Utställning

Skaraborgs Geologiska Sällskap har i över tjugo år haft sin fasta punkt på Falkängens hantverksby i Hällekis. Vi har här en samlingslokal och har även byggt upp en utställning av mineral och fossil.

Utställningen har givetvis anknytning till Kinnekulle, och visar dess geologiska uppbyggnad.
Eftersom Kinnekulle även är välkänt för sin fossilrika kalksten, finns även ett antal montrar med fossil samt illustrationer av hur det kunde se ut när de urtida djuren levde.

Det finns även montrar med av klubben insamlat material, framför allt från Västra Götalands regionen men också från andra delar av landet.

Som lite ”ögon-godis” kan man även betrakta en del inköpt material från andra delar av världen samt en del smyckestenar, både som råmaterial och i slipat tillstånd.

Utställningen är öppen för besökare under hantverksbyns ordinarie öppettider, men bemannas även av klubbens medlemmar nder speciella evenemangsdagar såsom: Falkängens öppnande 1/5,  Vårrundan, Falkängens dag och julmarknaden.
Besökare är då välkomna att ta med egna stenfynd som man har undringar över, och har då möjlighet att få dem identifierade.

Välkomna

Skaraborgs Geologiska Sällskap